Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FTR-AD) tarafından yürütülen akreditasyon süreci kapsamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokuluna kurum ziyareti gerçekleştirildi.
Ziyarete FTR-AD değerlendirme ekibinden:
- Doç. Dr. Gül Deniz Yılmaz Yelvar,
- Doç. Dr. Emine Baran,
- Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Korkusuz
- Dr. Öğr. Üyesi İlknur Ezgi Doğan
katılım sağlamıştır.
FTR-AD Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından yürütülen akreditasyon süreci kapsamında değerlendirme takımı, üniversitedeki programı yerinde incelemek için 3 aşamalı bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Ziyaret; hazırlık günü, tam gün saha ziyareti ve çıkış görüşmesi olmak üzere 3 günlük bir değerlendirme süreci şeklinde gerçekleştirilmiştir.
Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, yüksekokulumuzun eğitim programlarının kalite güvencesi, yeterlilikleri ve sürekli iyileştirme süreçleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. FTR-AD Değerlendirme ve Akreditasyon ekibi akademik kadro, idari personel, öğrenciler ve paydaşlar ile görüşmeler yaparak programın güçlü yönleri ve geliştirilmesi gereken alanlarla ilgili incelemelerde bulunmuştur. Ayrıca ziyaret sürecinde programın güçlü/zayıf yönleri, öğrenci destek hizmetleri, eğitim kalitesi, öğrencinin kararlara katılımı, klinik uygulama süreçleri, mezun yeterlilikleri, öz değerlendirme raporu, program çıktıları, ders dosyaları, kalite dökümanları, daha önce sunulan belgeler incelenmiş olup derslikler, laboratuvarlar, uygulama alanları, kütüphane ve altyapı yeterliliği değerlendirilmeye alınmıştır.
Ziyaretin ilk günü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin ŞİMŞEK ve Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Figen Tuncay ile birlikte tüm akademik personelimizle tanışma toplantısı şeklinde etkili bir iletişim sağlanmıştır. Kurum ziyaretinin son gününde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Sayın Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Figen Tuncay ve ilgili akademik personele takım başkanı tarafından programın güçlü yönleri ve gelişime açık yönleri sözlü Çıkış Bildirimi şeklinde aktarılmıştır.
Kurum Ziyaretine gelen FTR-AD Değerlendirme ve Akreditasyon değerlendirme ekibine verdikleri kıymetli bilgilerden dolayı çok teşekkür ederiz.
Bu süreçte desteklerini her zaman hissettiğimiz Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’e, Sayın Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Şimşek’e, Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Figen Tuncay’a ve Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Buket Büyükturan’ a teşekkür ederiz. Akreditasyon sürecinde başta Prof. Dr. Öznur Büyükturan olmak üzere akreditasyon komisyonunda bulunan Doç. Dr. Buket Büyükturan’a ve Dr. Öğr. Üyesi Merve Fırat’a, BKYS komisyonundan Doç. Dr. Anıl Özüdoğru, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Ceylan ve Yüksekokul Sekreteri Mehmet Aslan’a, tüm süreçte emek veren Akademik personelimize, ayrıca emeklerini esirgemeyen idari personelimiz ve destek personelimize çok teşekkür ederiz. Hazırlık sürecinin her aşamasında; özverili çalışmalarıyla büyük destek olan Arş. Gör. Fatih Özyurt’a ayrıca teşekkür ederiz.
Ayrıca bu süreçte öğrencilerimiz ve paydaşlarımıza desteklerinden dolayı da çok teşekkür ederiz.







